Programma 14 september 2017

10:30 11:30 | In 4 stappen een succesvolle marketing, sales en retentie formule

Omschrijving:
Leer is 60 minuten hoe je een complete strategie neerzet voor meer grip op instroom en ledenbehoud.

- Online fundament- Van lead tot afspraak
- Van afspraak tot lid- Van lid tot ambassadeur

- Online fundamentHoe zorg je voor het online fundament van je business? In deze presentatie ontdek je hoe je complete en succesvolle online funnel neerzet. Bereik je potentiële klanten en zorg voor doorlopende instroom via de online kanalen.

- Van lead tot afspraak
Hoe krijg je als fitnessondernemer een constante stroom afspraken in je agenda en op de club. Ontdek het hier!

- Van afspraak tot lid
Hoe krijg je zoveel mogelijk leden binnen (sales) en hoe zorg je voor een optimale verkoopprocessen?

- Van lid tot ambassadeur
Hoe hou je de leden zo lang mogelijk vast en hoe zorg je er voor dat de leden iedere maand voor een zo hoog mogelijke omzet zorgen (gemiddelde omzet per lid).
Van campagnes gericht op

Sprekers:
Rick Aarsman & Lennaert Noordman

Over Rick Aarsman:
Rick Aarsman is Commercieel Directeur van Hidden Profits Marketing. Daarnaast is hij ook online marketeer en eigen ondernemer. Zijn persoonlijke missie is zelfstandige fitnessondernemers helpen groeien met meer betalende leden/klanten en meer omzet door een complete marketing- en sales strategie.

Rick Aarsman
Hidden Profits Marketing
rick@hiddenprofitsmarketing.com
020-3458183 & 0630394467

https://www.linkedin.com/in/rickaarsman/

Over Lennaert Noordman:
Lennaert Noordman is sinds 1997 werkzaam in de fitnessbranche als clubmanager, manager van een fitnessketen en later als consultant bij de HDD Groep. In de jaren die volgden heeft hij een groot aantal fitnessclubs in de Benelux begeleid met een grote mate van diversiteit. Van kleine stand-alone clubs, mega-healthclubs tot aan vestigingen aangesloten bij landelijk opererende ketens. Met deze ervaring als bagage is Lennaert vanaf januari 2008 actief als zelfstandig ondernemer. Hij richtte samen met Jan Holt en Wiljan Nijenhuis het trainings- en consultancy bedrijf NHN Support op. NHN Support heeft de volgende missie:
NHN Support helpt Fitness- Health- en Wellnessclubs bij het optimaliseren van het bedrijfsresultaat.
NHN Support is exclusief aanbieder van het programma ClubPlanner.

Lennaert Noordman
NHN Support
lennaert@nhnsupport.nl
06-20722930

Locatie:
Stand #511 - NHN Support en Hidden Profits Marketing
Hal 2

10:45 11:30 | MX4 Small Group Training

Omschrijving:
Matrix Fitness lanceert tijdens de F&W Top een gloednieuw Small Group Trainingsprogramma: MX4.
MX4 is een ijzersterke combinatie van toestellen en een uniek kant-en-klaar trainingsprogramma waar instructeurs direct mee aan de slag kunnen!
Wil jij je door founder van MX4 - Steve Barrett - laten inspireren over wat MX4 kan betekenen voor jouw fitnessonderneming en jouw sporters?
Meld je dan nu gratis aan via matrixmembers.nl/mx4.

Spreker:
Steve Barret

Over de spreker:Steve is een entousiaste & motiverende spreker met = jaar (fitness)ervaring. Sinds dit jaar is Steve Director of Global Group Education & Training binnen Johnson Health Tech (het Moederbedrijf van matrix Fitness). Hier is hij verantwoordelijk voor de productontwikkeling binnen het 'Group Exercise'segment waar MX4 onder Valt

Locatie:
Matrix Fitness
Hal 3

11:00 - 11:30 | Jumping Fitness

Omschrijving:

Jumping Fitness is geschikt voor iedereen!!
Gewicht, leeftijd of trainingsniveau zijn niet relevant voor beginners. 
Sprongen en technieken zijn gemakkelijk te leren en garanderen zelfs beginners snelle succeservaringen.

Sprekers:
Karem Verkade, Marina Taal & Floor Buikema.

Over Karem Verkade:
Geboren in Mexico, staat bekend om haar uitbundige energie

tijdens haar lessen, haar doel in de work-out is dat je plezier hebt terwijl je traint.

 

Over Marina Taal:
Geeft met veel plezier Jumping Fitness lessen. Een goede interval training, knallende muziek en veel fun maken haar les tot een te gekke workout.

Over Floor Buikema:
Houd van sporten en lesgeven, vooral van High Intensity workouts. Jumping Fitness is DE High Intensity workout waar zij haar energie uit haalt. Goede beats, fun en een bizar goede training in 1, Perfecte Combinatie toch?

 

Locatie:
Demo zaal
Hal 3

11:30 - 11:50 | FNV Fitness

Omschrijving:
Vanuit FNV Fitness zal een presentatie worden gegeven over waarom het belangrijk is voor de medewerkers en de ontwikkeling van de fitnessbranche dat er snel een verbetering komt omtrent arbeidsvoorwaarden. De medewerkers in de fitness verdienen het om met het werk wat ze doen een fatsoenlijk bestaan op te bouwen. De fitnessbranche is hard gegroeid de afgelopen jaren en blijft in ontwikkeling, het wordt tijd dat de medewerkers mee gaan groeien.

Sprekers:
Gissella Arends & Menno Hoekstra

Over Gissella Arends:
Van origine Sportpsychologe / Sport(beleid)manager. Kortom een enthousiast en gepassioneerd sport professional. Mijn carrière begon als Musicalster na mijn Dansopleiding, hierna bredere studies opgepakt. Van 2008-2014 werd ik Voorzitter van FNV Sport. Voor FNV Sport & Bewegen buig ik me momenteel over het Europese werk & de Fitness Sector. Verder ben ik werkzaam als ZZP-er in de sportsector.

 

Over Menno Hoekstra:
Ik werk al 8 jaar in de fitness, begonnen als stagiair bij een fysiofitnesscentrum. Vervolgens doorgestroomd naar part time fitnessinstructeur en groepslesdocent om uiteindelijk door te groeien tot personal trainer. Via sociale media ben ik betrokken geraakt bij de FNV Fitness en nu zet ik mij in voor betere arbeidsvoorwaarden in de fitnesssector.

Wat is FNV Fitness?

De FNV is meer dan een jaar bezig met een project om medewerkers in de fitness branche beter te organiseren. Dit is hard nodig omdat de arbeidsvoorwaarden in de fitness bijzonder slecht zijn. Alleen georganiseerde collega’s kunnen hier verandering in brengen en daarom zet de FNV zich in voor deze verandering. Uiteindelijk willen we toe naar een cao (collectieve arbeidsovereenkomst) voor de hele branche. Waarin we zaken als pensioen, salaris, ziekte, zekerheid van werk beter willen gaan regelen.

www.fnv.nl/fitness
www.facebook.com/sportievefitness
Auke.denotter@fnv.nl

Locatie:
Theater 1
Hal 2

11:30 - 12:00 | STROOPS® Performance Training - Meijers

Omschrijving:
Personal Trainers opgelet! Wil jij meer variatie in je trainingen en echt functioneel trainen? Maak dan kennis met STROOPS® Performance Training! Tijdens deze workshop leer je hoe je elastische weerstandstraining kunt toepassen om effectief en functioneel te bewegen. We maken gebruik van Slastix (Sleeved Elastics): een tubing beschermd door een nylon hoes, waardoor trainen met elastische weerstand veiliger en effectiever wordt. De Slastix worden gecombineerd met verschillende accessoires, zoals, harnas, straps, riem of stick om het hele lichaam functioneel te trainen!

Spreker:
Ludrick Berrenstein

Over de spreker:
Ludrick Berrenstein, voormalig ex-topsporter, is actief als personal trainer en expert op het gebied van functionele training. Zijn opgedane kennis en ervaring als ex-topsporter en revalidatie trainer past hij op verfrissende wijze toe op de fitness- en sportbranche, waar hij workshops en opleidingen verzorgt over functionele training. In samenwerking met Meijers organiseert hij als master trainer Lets Bands workshops en opleidingen.

Ludrick Berrenstein
Ridder Thibaldstraat 32
6444 EC Brunssum
tel. +31626706367
Info@berrensteincoaching.com
www.berrensteincoaching.com

Locatie:
Demo zaal
Hal 3

11:30 - 11:50 | 10 branding tips om succesvol te worden als fitness professional

Omschrijving:
Branding is heel erg belangrijk geworden! Mensen hebben teveel keuzes en te weinig tijd en de consument is veel kritischer geworden. De meeste bedrijven bieden ongeveer hetzelfde product met dezelfde kwaliteit aan. Kun jij je onderscheiden van de rest? Deze 10 essentiële branding tips gaan je helpen om de eerste stappen te maken.

Spreker:
Peter van der Steege

Over de spreker:
Peter van der Steege (1961) is branding, design en marketing specialist met ruim 25 jaar ervaring in de health- en fitnesssector. Hij is eigenaar van reclamebureau Fitbrand èn mede-eigenaar van de snelgroeiende uitgeverij BlackboxPublishers. Hij is auteur van het boek Bouw jouw Brand (2015) en verzorgt meerdere malen per jaar incompany workshops en lezingen voor bedrijven.

Fitbrand
Peter van der Steege
Haddingestraat 16
9711 KD Groningen
0681501464
mail@fitbrand.nl
www.fitbrand.nl

Locatie:
Theater 2
Hal 2

12:00 - 12:20 | Crowdfunding: bewuste strategie of laatste redmiddel?

Omschrijving: Op zoek naar een zakelijke financiering vanaf € 50.000? Collin Crowdfund is marktleider in de crowdfunding branche en verstrekt lineaire leningen. Niet alleen je financiering, maar ook de mark

 

eting power, ambassadeurs, publiciteit en begeleiding door een professionele Crowdfund Coach helpen je ambities waar te maken. Collin heeft een groot bestand aan actieve

investeerders, waardoor er over het algemeen sprake van een relatief snelle funding (meestal enkele uren tot enkele dagen).

Spreker:
Henk Beke

Over de spreker:
Henk J. Beke, Crowdfund Coach bij Collin Crowdfund.

Henk heeft meer dan 10 jaar ervaring met het adviseren en ondersteunen van (franchise)organisaties. Zijn drijfveer is ondernemers in het MKB te ondersteunen om hun ambities waar te maken. Met zijn unieke combinatie van kennis en ervaring in Customer Value & Finance heeft hij veel organisaties geadviseerd met een kritische blik op het onderscheidend vermogen, de strategie en de realisatie.
Crowdfunding kan daarin een belangrijke rol spelen door de onderneming en de formule te positioneren, bestaande klanten en relaties te binden en met een vliegende start nieuwe klanten te vinden
Naast zijn rol als landelijke Crowdfund Coach begeleidt hij als zelfstandig adviseur (franchise) organisaties bij strategische (her)oriëntaties, performance coaching en financieringsaanvragen. Klantgericht, energiek, creatief en innovatief.

Henk.beke@collincrowdfund.nl
www.collincrowdfund.nl

Locatie:
Theater 2
Hal 2

12:00 - 12:20 | Interventie aanbod op maat in uw club

Omschrijving:
In Nederland hebben we steeds meer te maken met bewegingsarmoede, chronisch zieken, mensen met overgewicht, diabetisch patiënten, verminderde inzetbaarheid en vergrijzing. Dit leidt tot verminderde inzetbaarheid en een enorme verhoging van kosten in de zorg.
Een sportclub wordt steeds meer een centrum voor mensen die aan hun leefstijl willen werken. Mensen moeten daar alles kunnen vinden: sport, voedingsondersteuning en informatie over hun leefstijl. Het draait al lang niet meer alleen om de apparatuur. Vroeger was dat wel zo, maar een klant komt niet meer alleen voor apparaten. Een klant wil een totaalplaatje: hij heeft een doelstelling of een probleem en daar moet je een antwoord op kunnen bieden. Er liggen ook kansen bij nieuwe doelgroepen, bijvoorbeeld chronisch zieken zoals COPD-patiënten. Zij hebben veel baat bij een gezonde leefstijl. Door in te zoomen op dat soort doelgroepen in, biedt je echt toegevoegde waarde. Deze doelgroep sport vaak ook op andere tijden Hiervoor hoef je geen medische kennis te hebben, wel moet je je go.ed verdiepen in het ziektebeeld. Kwalitatief goed personeel en een goede intake is natuurlijk essentieel. Door met deze groepen te gaan werken ontstaan er meer kansen in de samenwerking met de eerstelijns gezondheidszorg. Als een fitnesscentrum samenwerkt met bijvoorbeeld een huisarts, fysiotherapeut of diëtist, is dat gunstig voor alle partijen. Als zij weten dat jouw club kwalitatief hoogstaande dienstverlening biedt, zullen ze eerder mensen doorsturen.

Spreker:
Vincent Bastiaans

Over de spreker: Teamleider bij Seneca het expertisecentrum voor Sport, Arbeid en Gezondheid van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hij werkt nauw samen met diverse lectoraten en kennisteams binnen de HAN op relevate gezondheid en inzetbaarheids thema’s
Vincent heeft een studie bewegingswetenschappen aan de Vrije universiteit van Amsterdam gedaan.

Locatie:
Theater 1
Hal 2

12:00 - 12:30 | KNKF - Calisthenics

In de demonstratieruimte in hal 3

12:00 - 13:00 | In 4 stappen een succesvolle marketing, sales en retentie formule

Omschrijving:
Leer is 60 minuten hoe je een complete strategie neerzet voor meer grip op instroom en ledenbehoud.

- Online fundament
- Van lead tot afspraak
- Van afspraak tot lid
- Van lid tot ambassadeur

 

- Online fundament
Hoe zorg je voor het online fundament van je business? In deze presentatie ontdek je hoe je complete en succesvolle online funnel neerzet. Bereik je potentiële klanten en zorg voor doorlopende instroom via de online kanalen.

- Van lead tot afspraak
Hoe krijg je als fitnessondernemer een constante stroom afspraken in je agenda en op de club. Ontdek het hier!

- Van afspraak tot lid
Hoe krijg je zoveel mogelijk leden binnen (sales) en hoe zorg je voor een optimale verkoopprocessen?

- Van lid tot ambassadeur
Hoe hou je de leden zo lang mogelijk vast en hoe zorg je er voor dat de leden iedere maand voor een zo hoog mogelijke omzet zorgen (gemiddelde omzet per lid).
Van campagnes gericht op

Sprekers:
Rik Hoenselaar & Wiljan Nijenhuis

Over Rik Hoenselaar:
Rik Hoenselaar is Operationeel Directeur van Hidden Profits Marketing en hoofdverantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Samen met zijn team van Online Fitness Marketeers zet hij zich in om de propositie van Hidden Profits in de praktijk te realiseren: het zorgen voor een constante stroom van online leads/ digitale walk-ins voor Hidden Profits’ klanten in de fitness & wellnessbranche!

Rick Hoenselaar
Hidden Profits Marketing
rik@hiddenprofitsmarketing.com
020-3458183 & 06-48140188

Over Wiljan Nijenhuis:

Wiljan Nijenhuis is in de periode van 1996 t/m 2000 werkzaam geweest bij een fitnessketen in diverse functies. Vanaf 2000 t/m 2008 was hij werkzaam bij de HDD Group als salesmanager voor Les Mills en Studion. De opgedane ervaringen in de fitnessbranche hebben Wiljan samen met Lennaert Noordman en Jan Holt doen besluiten om op 1 april 2008 het trainings- en consultancy bedrijf NHN Support op te richten.
NHN Support heeft de volgende missie:

NHN Support helpt Fitness-Health- en Wellnessclubs bij het optimaliseren van het bedrijfsresultaat.

NHN Support is exclusief aanbieder van het programma ClubPlanner.

Wiljan Nijenhuis
NHN Support
wiljan@nhnsupport.nl
06-50929742

Locatie:
Stand #511 - NHN Support en Hidden Profits Marketing
Hal 2
 

12:15 - 13:00 | Masterclass Strength

Omschrijving:
“Zolang je in beweging bent, is de kans dat je geraakt wordt het kleinst.” Bokslegende Arnold Vanderlyde neemt jou op energieke wijze mee terug in de tijd van Olympische glorie en gaat daarnaast in op het fenomeen Fighting For Success. Eén ding is zeker; dit interactieve seminar blijft je nog heel lang bij!

Over de spreker:
Als drievoudig Europees Kampioen Boksen en drievoudig Olympisch bronzen medaillewinnaar heeft Arnold Vanderlyde met succes de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. In 1993 hing Arnold zijn bokshandschoenen definitief aan de wilgen, om zich actief te richten op zijn maatschappelijke doelen, waarbij hij een duidelijke link zag tussen topsport en ondernemen. Tegenwoordig inspireert hij op humoristische en enthousiaste wijze diverse mensen in o.a. het bedrijfsleven over doorzettingsvermogen, persoonlijke kracht en zelfvertrouwen.

Locatie:
Stand Matrix Fitness
Hal 1

12:25 - 12:55 | In 4 stappen naar (meer) winst

Omschrijving:
“Ik heb het gevoel dat ik als fitnessondernemer meer uit mijn bedrijf kan halen. Meer winst, meer plezier?” Als dat gevoel u bekend is, of u bent gewoon op zoek naar mogelijkheden om uw winst te vergroten, kom dan naar de presentatie “In 4 stappen naar (meer) winst”. René Wantzing van Mindset Bedrijfsontwikkeling vertelt u in deze 20 minuten durende presentatie hoe u uw onderneming naar meer winst kunt stuwen. Wat zijn de stappen en hoe past u deze in uw praktijk toe. Staat u op het punt om nieuwe activiteiten of een nieuwe fitnessonderneming op te starten? Ook dan is deze presentatie een waardevolle toevoeging aan uw beursbezoek.

Spreker:
René Wantzing

Over de spreker:
René Wantzing is voordat hij in de fitnessbranche actief werd, bijna 20 jaar als manager actief geweest in de Grafische Industrie. De kennis en ervaring die hij daar op het gebied van management, efficiency en bedrijfseconomische zaken heeft opgedaan, heeft hij 10 jaar geleden meegenomen naar de fitnessbranche. Na eerst een fitnessonderneming letterlijk vanaf de grond te hebben opgebouwd is hij gaan werken als adviseur van ondernemers in de fitnessbranche. Sinds begin 2017 is hij als zelfstandig adviseur actief in de fitnessbranche. Met zijn bedrijf Mindset Bedrijfsontwikkeling & Managementondersteuning is hij gespecialiseerd in winstoptimalisatie van fitnessondernemingen en ondersteunt hij (startende) fitnessondernemers bij het op- of uitbouwen van hun activiteiten.

Locatie:
Theater 2
Hal 2

12:30 12:50 | 4C Creative Cad Cam Consultants

Omschrijving:
U kent het wel: de "voor" en "na" foto van een periode van hard trainen en afbeulen in de sportschool. Maar hoeveel is de borstomvang nu werkelijk veranderd en de biceps?
Dit is allemaal goed te meten, maar gebeurt handmatig. En met handmatig meten is aangetoond dat de uitkomst vaak verschilt en mede afhankelijk is van wie de meting doet. Daarbij "zit er iemand aan je" en dat is soms niet prettig en het duurt lang.

De oplossing is de FIT3D scanner: deze unieke scanner maakt in 40 seconden een full body scan van de persoon die plaats neemt op de draaischijf. Vervolgens wordt volautomatisch een analyse gemaakt van het lichaam en er worden 450 lichaamsmaten gemeten. Iedereen krijgt persoonlijk na enkele minuten via de mail een rapportage toegestuurd die hij/zij kan delen met de trainer/begeleider van de sportschool.

Deze rapportage kan worden gebruikt om de ontwikkeling van het lichaam op een objectieve manier vast te leggen. Met de scanner worden o.a. gemeten: gewicht (ingebouwde weegschaal), vetpercentage, houdingsanalyse, gewichtsverdeling over het lichaam, etc. etc.

Dit bespaart menskracht voor het meten; scannen kan gebeuren in volledige privacy en het resultaat is gewaarborgd door een constante manier van meten!

Er kan eindelijk worden aangetoond waarom het in een periode niet erg is dat je geen gewicht verliest, omdat je goed bezig bent: vet is omgezet in spiermassa!

Voor sportscholen is deze scanner een waardevolle aanvulling: klanten kunnen zich zonder inspanning regelmatig laten scannen, waardoor de 

 

 

ontwikkeling van het lichaam in de tijd, op een unieke manier wordt vastgelegd.

Tijdens de presentatie zal het hele proces van scannen en de resultaten worden getoond!
Daarnaast staat 4C met de FIT3D scanner 2 dagen op de beurs.

Spreker:
Edwin Rappard

Over de spreker:  
Edwin Rappard is directeur van 4C Consultants, leverancier van intelligente 3D tools. Hij heeft een technische achtergrond en is jarenlang werkzaam geweest in diverse functies in het bedrijfsleven.
Zijn firma bestaat nu 17 jaar en heeft zich ontwikkeld als leverancier van specifieke oplossingen voor verschillende markten, o.a. voor medische toepassingen en sinds ongeveer 1 jaar ook voor sportscholen en wellness. Zijn doel is om betaalbare technisch innovatieve producten op de markt te brengen.

Edwin Rappard
edwin@4cccc.nl
www.4cccc.nl
0591-377 442

4C Consultants
4C Consultants is leverancier van 3D oplossingen. Dit omvat 3D teken- en ontwerp systemen, software om een robot te gebruiken als freesmachine of als 3D printer en 3D scanners. Het gaat hier om handheld scanners voor het scannen van mensen en objecten groot en klein van de firma ARTEC en daarnaast dus ook de FIT3D Bodyscanner.

Wij denken graag mee in het proces van onze klanten en willen hierin een partner zijn. Vanuit deze optiek is het "slechts" neerzetten van één van onze producten bij een klant niet voldoende, maar hoort op maat gemaakte training en ondersteuning hierbij.

Locatie:
Theater 1
Hal 2

12:30 - 13:00 | KNKF - Kettlebell

In de demonstratieruimte in hal 3

13:00 - 13:30 | De opkomst van Boutique Fitness Studios.

Omschrijving: Barbara zal haar presentatie tijdens de Fitness & Wellness top volledig wijden aan de in het buitenland zeer populaire en snel groeiende Boutique Fitness trend. Waarom zijn deze concepten zo succesvol? En hoe maak je Boutique Fitness succesvol in Nederland?

Spreker:
Barbara den Bak
Over de spreker:

Barbara den Bak is bedenker van twee succesvolle fitness concepten in Nederland; "The Bootcamp Club" (opgericht in 2008) en het nieuwe Boutique Fitness

 

concept “High Studios” (opgericht in 2016).

Barbara den Bak
Barbara@highstudios.com
06-16 598 238

Locatie:
Theater 1
Hal 2

13:00 - 13:30 | Lets Bands powerbands - Meijers

Omschrijving:
Lets Bands powerbands zijn elastische weerstandbanden die inzetbaar zijn op verschillende manieren in je training. Of het nu mobiliteit, flexibiliteit, kracht of power is. Het is allemaal mogelijk! In deze workshop leer je op welke wijze de Lets Bands powerbands te implementeren in jouw trainingsprogramma. De Lets Bands powerbands worden aangeboden in verschillende sterktes. Ervaar de functionaliteit en variatie van de Lets Bands powerbands!

Spreker:
Ludrick Berrenstein

Over de spreker:
Ludrick Berrenstein, voormalig ex-topsporter, is actief als personal trainer en expert op het gebied van functionele training. Zijn opgedane kennis en ervaring als ex-topsporter en revalidatie trainer past hij op verfrissende wijze toe op de fitness- en sportbranche, waar hij workshops en opleidingen verzorgt over functionele training. In samenwerking met Meijers organiseert hij als master trainer Lets Bands workshops en opleidingen.

Ludrick Berrenstein
Ridder Thibaldstraat 32
6444 EC Brunssum
tel. +31626706367
Info@berrensteincoaching.com
www.berrensteincoaching.com

Locatie:
Demo zaal
Hal 3

13:25 - 13:55 | Sportivity, tips & trics.

Omschrijving:
In 20 minuten maakt u kennis met de unieke mogelijkheden van ons ledenadministratie- en managementprogramma Sportivity. Ontdek welke unieke en toekomstgerichte kansen er voor uw bedrijf zijn en haal meer uit uw softwarepakket.

Spreker:
Nike Hijmans

Over de spreker:
Nike is reeds 17,5 jaar met zeer veel enthousiasme werkzaam voor b.o.s.s. BV. Zij is een commercieel software specialist voor de leisure branche met brede

ervaring in projectbeheer, planning, training en financieel management.

Nike Hijmans
Manager Sales & Marketing
b.o.s.s. BV
hijmans@boss.nl
www.boss.nl
0252-629595

Locatie:
Theater 2
Hal 2

13:30 - 14:00 | Jumping Fitness

Omschrijving:

Jumping Fitness is geschikt voor iedereen!!
Gewicht, leeftijd of trainingsniveau zijn niet relevant voor beginners.
Sprongen en technieken zijn gemakkelijk te leren en garanderen zelfs beginners snelle succeservaringen.

Sprekers:
Karem Verkade, Marina Taal & Floor Buikema.

Over Karem Verkade:
Geboren in Mexico, staat bekend om haar uitbundige energie tijdens haar lessen, haar doel in de work-out is dat je plezier hebt terwijl je traint.

Over Marina Taal:
Geeft met veel plezier Jumping Fitness lessen. Een goede interval training, knallende muziek en veel fun maken haar les tot een te gekke workout.

Over Floor Buikema:
Houd van sporten en lesgeven, vooral van High Intensity workouts. Jumping Fitness is DE High Intensity workout waar zij haar energie uit haalt. Goede beats, fun en een bizar goede training in 1, Perfecte Combinatie toch?

Locatie:
Demo zaal
Hal 3

13:30 - 14:30 | In 4 stappen een succesvolle marketing, sales en retentie formule

Omschrijving: Leer is 60 minuten hoe je een complete strategie neerzet voor meer grip op instroom en ledenbehoud.

- Online fundament- Van lead tot afspraak
- Van afspraak tot lid- Van lid tot ambassadeur

- Online fundamentHoe zorg je voor het online fundament van je business? In deze presentatie ontdek je hoe je complete en succesvolle online funnel neerzet. Bereik je potentiële klanten en zorg voor doorlopende instroom via de online kanalen.

- Van lead tot afspraak
Hoe krijg je als fitnessondernemer een constante stroom afspraken in je agenda en op de club. Ontdek het hier!

- Van afspraak tot lid
Hoe krijg je zoveel mogelijk leden binnen (sales) en hoe zorg je voor een optimale verkoopprocessen?

- Van lid tot ambassadeur
Hoe hou je de leden zo lang mogelijk vast en hoe zorg je er voor dat de leden iedere maand voor een zo hoog mogelijke omzet zorgen (gemiddelde omzet per lid).
Van campagnes gericht op

Sprekers:
Rick Aarsman & Lennaert Noordman

Over Rick Aarsman: Rick Aarsman is Commercieel Directeur van Hidden Profits Marketing. Daarnaast is hij ook online marketeer en eigen ondernemer. Zijn persoonlijke missie is zelfstandige fitnessondernemers helpen groeien met meer betalende leden/klanten en meer omzet door een complete marketing- en sales strategie.

Rick Aarsman
Hidden Profits Marketing
rick@hiddenprofitsmarketing.com 020-3458183 & 0630394467

https://www.linkedin.com/in/rickaarsman/

Over Lennaert Noordman: Lennaert Noordman is sinds 1997 werkzaam in de fitnessbranche als clubmanager, manager van een fitnessketen en later als consultant bij de HDD Groep. In de jaren die volgden heeft hij een groot aantal fitnessclubs in de Benelux begeleid met een grote mate van diversiteit. Van kleine stand-alone clubs, mega-healthclubs tot aan vestigingen aangesloten bij landelijk opererende ketens. Met deze ervaring als bagage is Lennaert vanaf januari 2008 actief als zelfstandig ondernemer. Hij richtte samen met Jan Holt en Wiljan Nijenhuis het trainings- en consultancy bedrijf NHN Support op. NHN Support heeft de volgende missie:
NHN Support helpt Fitness- Health- en Wellnessclubs bij het optimaliseren van het bedrijfsresultaat.
NHN Support is exclusief aanbieder van het programma ClubPlanner.

Lennaert Noordman
NHN Support
lennaert@nhnsupport.nl
06-20722930

Locatie:
Stand #511 - NHN Support en Hidden Profits Marketing
Hal 2

13:35 - 13:55 | 'Van PT idee naar hyper winstgevendheid: business model, systemen & automatisering

Omschrijving: In deze presentatie wordt uitgelegd hoe je je stap voor stap kunt ontwikkelen van face 2 face PT'er met een klein aantal klanten, tot het openen van je eigen studio of online coaching platform, inhakend op alle nieuwe technologische mogelijkheden, zowel voor als na het binnenhalen van een nieuwe klant.

Spreker:
Jasper Degreef

Over de spreker:
Jasper Degreef is werkzaam als Global Sales Director bij het Amsterdamse software bedrijf Virtuagym. Zij hebben onlangs een immense groei doorgemaakt in zowel Nederland, maar ook bijvoorbeeld de Verenigde Staten, Mexico en Brazilie. Jasper heeft van dichtbij de snelle groei in Nederland doorgemaakt als account manager, alvorens hij 1.5 jaar in het buitenland betrokken is geweest bij- en verantwoordelijk was voor de groei in 'The Americas'. Door dagelijkse gesprekken met zowel PT's, club eigenaren en ook andere software aanbieders heeft hij inmiddels een goed beeld van (inter)nationale trends en business modellen.

Jasper Degreef
jasper@virtuagym.com
www.virtuagym.com/software
+31 (0) 20 716 5216

Locatie:
Theater 1
Hal 2

 

13:45 - 14:30 | MX4 Small Group Training

Omschrijving: Matrix Fitness lanceert tijdens de F&W Top een gloednieuw Small Group Trainingsprogramma: MX4.
MX4 is een ijzersterke combinatie van toestellen en een uniek kant-en-klaar trainingsprogramma waar instructeurs direct mee aan de slag kunnen!
Wil jij je door founder van MX4 - Steve Barrett - laten inspireren over wat MX4 kan betekenen voor jouw fitnessonderneming en jouw sporters?
Meld je dan nu gratis aan via matrixmembers.nl/mx4.

Spreker:
Steve Barret

Over de spreker: Steve is een entousiaste & motiverende spreker met = jaar (fitness)ervaring. Sinds dit jaar is Steve Director of Global Group Education & Training binnen Johnson Health Tech (het Moederbedrijf van matrix Fitness). Hier is hij verantwoordelijk voor de productontwikkeling binnen het 'Group Exercise'segment waar MX4 onder Valt

Locatie:
Matrix Fitness
Hal 3

14:00 - 14:30 | Hoe successen uit het verleden wel een garantie zijn voor jouw toekomst!

Omschrijving: Het bestaan van LIJFSTIJL Coaches begon toen collega's mijn succesvolle werkwijze over wilden nemen!

Spreker:
Rob Trousselot

Over de spreker:
Rob Trousselot is oprichter en eigenaar van kennisnetwerk LIJFSTIJL Coaches, een samenwerkingsverband van 250+ coaches in de personal training, vitaliteitscoaching en fysiotherapie. Tevens eigenaar van diverse PT/Coaching studio’s. Met zijn team stelt hij een inhoudelijk onderbouwde en commercieel bewezen formule samen, welke maandelijks update aan de hand van de nieuwste inzichten in onze branche.

 

Rob Trousselot:
Rob@lijfstijlcoaches.nl
www.lijfstijlcoachworden.nl

Locatie:
Theater 2
Hal 2

14:00 - 14:20 | Innovatieve Training Formats voor een nieuwe Fitness beleving in uw Club!

Omschrijving:
Technogym presenteert hoe de wereldwijde trends in de fitness branche concreet vertaald kunnen worden naar verschillende turn-key concepten binnen uw club.

Nieuwe doelgroepen, technologie, een motiverende fitnessbeleving en een inspirerende Customer journey staan hierbij centraal.

Sprekers:
Henkjan Thoes & Persijn Berende

Over Henkjan Thoes - Marketing Manager TECHNOGYM Benelux:  
Henkjan werkt sinds 2005 voor Technogym in diverse functies. Hij begon als Master Trainer in de Benelux en is nu als Product Manager verantwoordelijk voor de ontwikkeling van alle Functionele trainingsconcepten wereldwijd. Recentelijk is Henkjan gestart als Marketing Manager Benelux, waar hij zijn kennis van en ervaring in de wereldwijde fitnessindustrie inzet om de innovatieve producten en oplossingen van Technogym te implementeren.

Henkjan Thoes
Marketing Manager TECHNOGYM Benelux
06 -21 51 23 53
hjthoes@technogym.com
www.technogym.com

Over Persijn Berende Digital Sales Manager TECHNOGYM Benelux:
Persijn werkt sinds 2010 voor Technogym Benelux in diverse functies. Hij startte zijn carrière als Area Manager Clubs in regio Noord-West en is nu als Digital Sales Manager verantwoordelijk voor de verkoop, educatie en implementatie van de innovatieve Digitale oplossingen die Technogym biedt.

Persijn Berende
Digital Sales Manager TECHNOGYM Benelux
06 - 46 70 25 43
pberende@technogym.com
www.technogym.com

Locatie:
Theater 1
Hal 2

14:00 - 14:30 | Pole Fitness®

Pole Fitness® is een intensieve en uitdagende fitnesstraining met de paal als fitness instrument. Bij Pole Fitness® wordt gewerkt aan kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit in een niet alledaagse sport. Er is oneindig veel te leren, het is continu een uitdaging waarbij iedere keer opnieuw grenzen worden verlegd. Of nou afvallen, fitter, sterker, leniger of zelfverzekerder worden het doel is. Het is voor iedereen geschikt, ongeacht leeftijd en sportervaring. Pole Fitness® beschikt namelijk over een compleet programma, waarbij methodisch en didactisch verantwoord werken voorop staat.

Door het Universitair Sportcentrum is Pole Fitness® erkent als high impact fitness workout aan de paal. Om de kwaliteit van de Pole Fitness® lessen te waarborgen, verzorgt Pole Fitness® al jaren lang instructor trainingen waarbij de instructors op een verantwoorde manier de cursisten ondersteunen en begeleiden.

Doordat het sociale element een belangrijke rol speelt, is er een groot plezier in het aanleren van de technieken tijdens de Pole Fitness® lessen.

De workshop wordt gegeven door :Denise Mulder, twee voudig wereld kampioen en founder Polefitness en Belinda Seine, master trainer, 9 jaar jurylid, hoofdtrainer BN’ers  RTL programma celebrity poledancing .

Demo wordt gedaan door:
Maud, tweevoudig Nederlands kampioen polefitness en polefitness instructor
Saskia: finalist intermediate NK polefitness 2016
Myoeska: NK polefitness intermediate 2017

14:30 - 14:50 | Crowdfunding: bewuste strategie of laatste redmiddel?

Omschrijving:
Op zoek naar een zakelijke financiering vanaf € 50.000? Collin Crowdfund is marktleider in de crowdfunding branche en verstrekt lineaire leningen. Niet alleen je financiering, maar ook de marketing power, ambassadeurs, publiciteit en begeleiding door een professionele Crowdfund Coach helpen je ambities waar te maken. Collin heeft een groot bestand aan actieve investeerders, waardoor er over het algemeen sprake van een relatief snelle funding (meestal enkele uren tot enkele dagen).

Spreker:
Henk Beke

Over de spreker:
Henk J. Beke, Crowdfund Coach bij Collin Crowdfund.

Henk heeft meer dan 10 jaar ervaring met het adviseren en ondersteunen van (franchise)organisaties. Zijn drijfveer is ondernemers in het MKB te ondersteunen om hun ambities waar te maken. Met zijn unieke combinatie van kennis en ervaring in Customer Value & Finance heeft hij veel organisaties geadviseerd met een kritische blik op het onderscheidend vermogen, de strategie en de realisatie.
Crowdfunding kan daarin een belangrijke rol spelen door de onderneming en de formule te positioneren, bestaande klanten en relaties te binden en met een vliegende start nieuwe klanten te vinden
Naast zijn rol als landelijke Crowdfund Coach begeleidt hij als zelfstandig adviseur (franchise) organisaties bij strategische (her)oriëntaties, performance coaching en financieringsaanvragen. Klantgericht, energiek, creatief en innovatief.

Henk.beke@collincrowdfund.nl
www.collincrowdfund.nl

Locatie:
Theater 1
Hal 2

14:35 - 15:05 | In 4 stappen naar (meer) winst

Omschrijving:
“Ik heb het gevoel dat ik als fitnessondernemer meer uit mijn bedrijf kan halen. Meer winst, meer plezier?” Als dat gevoel u bekend is, of u bent gewoon op zoek naar mogelijkheden om uw winst te vergroten, kom dan naar de presentatie “In 4 stappen naar (meer) winst”. René Wantzing van Mindset Bedrijfsontwikkeling vertelt u in deze 20 minuten durende presentatie hoe u uw onderneming naar meer winst kunt stuwen. Wat zijn de stappen en hoe past u deze in uw praktijk toe. Staat u op het punt om nieuwe activiteiten of een nieuwe fitnessonderneming op te starten? Ook dan is deze presentatie een waardevolle toevoeging aan uw beursbezoek.

Spreker:
René Wantzing

Over de spreker:
René Wantzing is voordat hij in de fitnessbranche actief werd, bijna 20 jaar als manager actief geweest in de Grafische Industrie. De kennis en ervaring die hij daar op het gebied van management, efficiency en bedrijfseconomische zaken heeft opgedaan, heeft hij 10 jaar geleden meegenomen naar de fitnessbranche. Na eerst een fitnessonderneming letterlijk vanaf de grond te hebben opgebouwd is hij gaan werken als adviseur van ondernemers in de fitnessbranche. Sinds begin 2017 is hij als zelfstandig adviseur actief in de fitnessbranche. Met zijn bedrijf Mindset Bedrijfsontwikkeling & Managementondersteuning is hij gespecialiseerd in winstoptimalisatie van fitnessondernemingen en ondersteunt hij (startende) fitnessondernemers bij het op- of uitbouwen van hun activiteiten.

Locatie:
Theater 2
Hal 2

15:00 - 15:30 | Hoe een samenwerking met gemeente, verzekeraar en de 1ste lijn voor honderden nieuwe leden per jaar kan zorgen

Omschrijving:
Nederland gezond en wel. Dat is de visie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De afgelopen 10 jaar is de sportparticipatie in Nederland nauwelijks gestegen, terwijl de fitnessbranche jaar in jaar uit populairder wordt. Fitness lijkt al jaren genegeerd te worden door overheid, zorgverzekeraar en de 1ste lijn terwijl het, het meest geschikte aanbod is voor de gezondheidsproblematiek die ons land heeft. Tijdens deze lezing laten we u zien hoe juist fitness en bepaalde leefstijlprogramma’s ingezet kunnen worden voor het preventiebeleid en hoe fitness de komende jaren een steeds belangrijkere maatschappelijke rol kan gaan vervullen.

Spreker:
Thomas Verheij

Over de spreker:
Thomas Verheij is eigenaar van meerdere sportscholen in Arnhem. In 2015 won hij de Nextgym award voor het meest vernieuwende en innovatie fitnessconcept van Nederland. Tijdens de fitness wellness top 2017 vertelt hij u hoe u als fitnessondernemer lokaal kan samenwerken met de 1ste lijn, de gemeente en verzekeraar met als gevolg een potentieel bereik van honderden nieuwe leden per jaar.

Thomas Verheij,
www.thomasverheij.com
info@thomasverheij.com

Locatie:
Theater 1
Hal 2

15:00 - 16:00 | In 4 stappen een succesvolle marketing, sales en retentie formule

Omschrijving:

Leer is 60 minuten hoe je een complete strategie neerzet voor meer grip op instroom en ledenbehoud.

- Online fundament - Van lead tot afspraak
- Van afspraak tot lid
- Van lid tot ambassadeur

- Online fundament
Hoe zorg je voor het online fundament van je business? In deze presentatie ontdek je hoe je complete en succesvolle online funnel neerzet. Bereik je potentiële klanten en zorg voor doorlopende instroom via de online kanalen.

- Van lead tot afspraak
Hoe krijg je als fitnessondernemer een constante stroom afspraken in je agenda en op de club. Ontdek het hier!

- Van afspraak tot lid
Hoe krijg je zoveel mogelijk leden binnen (sales) en hoe zorg je voor een optimale verkoopprocessen?

- Van lid tot ambassadeur
Hoe hou je de leden zo lang mogelijk vast en hoe zorg je er voor dat de leden iedere maand voor een zo hoog mogelijke omzet zorgen (gemiddelde omzet per lid).
Van campagnes gericht op

Sprekers:
Rik Hoenselaar & Wiljan Nijenhuis

Over Rik Hoenselaar: Rik Hoenselaar is Operationeel Directeur van Hidden Profits Marketing en hoofdverantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Samen met zijn team van Online Fitness Marketeers zet hij zich in om de propositie van Hidden Profits in de praktijk te realiseren: het zorgen voor een constante stroom van online leads/ digitale walk-ins voor Hidden Profits’ klanten in de fitness & wellnessbranche!

Rick Hoenselaar
Hidden Profits Marketing
rik@hiddenprofitsmarketing.com
020-3458183 & 06-48140188

Over Wiljan Nijenhuis:

Wiljan Nijenhuis is in de periode van 1996 t/m 2000 werkzaam geweest bij een fitnessketen in diverse functies. Vanaf 2000 t/m 2008 was hij werkzaam bij de HDD Group als salesmanager voor Les Mills en Studion. De opgedane ervaringen in de fitnessbranche hebben Wiljan samen met Lennaert Noordman en Jan Holt doen besluiten om op 1 april 2008 het trainings- en consultancy bedrijf NHN Support op te richten.
NHN Support heeft de volgende missie:

NHN Support helpt Fitness-Health- en Wellnessclubs bij het optimaliseren van het bedrijfsresultaat.

NHN Support is exclusief aanbieder van het programma ClubPlanner.

Wiljan Nijenhuis
NHN Support
wiljan@nhnsupport.nl
06-50929742

Locatie:
Stand #511 - NHN Support en Hidden Profits Marketing
Hal 2

15:15 - 15:35 | Health-checks inzetten als verdienmodel

Omschrijving:
De concurrentie binnen de fitnessmarkt is moordend door het grote aantal low budget ketens dat de markt verovert en marges die steeds meer onder druk staan. Tegelijkertijd ontstaat er ook steeds meer vraag naar een overkoepelend specialist die een gezonde leefstijl, sport en voeding samenbrengt. Het fitnesscentrum is de aangewezen partij om interventies in te zetten in het kader van leefstijlverandering en gezondheidsverbetering. THP² Europe ondersteunt hij de fitnessondernemer die hier op in wil spelen. Met de toevoeging van THP² worden compleet nieuwe doelgroepen aangeboord. “Chronisch zieken en senioren hebben baat bij de test- en meetapparatuur. Maar denk ook aan het midden- en kleinbedrijf. Momenteel wordt veel personeel bij MKB-bedrijven (twee) jaarlijks gekeurd door een arbodienst. Dit zou het fitnesscentrum uitstekend kunnen overnemen, juist omdat deze middenin de lokale gemeenschap staat. Na de metingen gedaan te hebben kun je in het fitnesscentrum direct een followup volgen. Die follow-up zorgt ervoor dat er gewerkt wordt aan de puntjes die minder goed uit de test kwamen. Dit kan eventueel ondersteund worden met voedingsadvies. Daarnaast houdt je bestaande klanten makkelijker vast door periodiek metingen toe te passen. Wanneer je een nulmeting hebt gedaan en na drie maanden een tussenmeting doet, kun je concrete resultaten laten zien. Op die manier wordt ook meteen inzichtelijk wat de kwaliteit van de dienstverlening is.

Spreker:
Geert van der Veer

 

Locatie:
Theater 2
Hal 2

Over de spreker:
Directeur - eigenaar van THP2 Europe BV en betrokken bij Seneca het expertisecentrum voor Sport, Arbeid en Gezondheid van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

In beide functies houd hij zich bezig met het systematisch werken aan gezondheid. Met als doel de inzetbaarheid van personeel en daarmee de gezondheid van het individu en de organisatie te verbeteren.

Vanaf 1989 actief in de sport en beweeg industrie met een master degree Sport en Beweeginnovatie

THP2 Europe BV

THP², het Total Health & performance plan, is een managementsysteem waarin het hele proces van mentale en fysieke testen met aanbevelingen voor activiteiten automatisch gebundeld en verwerkt wordt. Met dit systeem is het mogelijk gezondheidsrisico’s in een vroeg stadium te ontdekken.  Er wordt niet alleen gekeken naar lengte, gewicht en lichaamssamenstelling, maar ook naar bloeddruk, handknijpkracht, zuurstofsaturatie, mentale stress, fysieke stress, vaat kwaliteit, longinhoud en cholesterol. Ook worden er vragenlijsten afgenomen. Door ook  het mentale aspect te onderzoeken wordt inzicht verkregen in de leefstijl van cliënten  Door het aanbieden van een digitaal gezondheidsanalyse systeem in fitnesscentra en passende scholing voor fitness professionals worden vorderingen van leden op een betrouwbare en wetenschappelijk onderbouwde manier in beeld gebracht. Naar aanleiding hiervan kan een individueel beweegplan worden opgesteld. Cliënten kunnen op een efficiënte manier hun persoonlijke doelen realiseren, doordat hun gezondheidsontwikkelingen continu worden gemonitord. Op deze manier kan THP² toegevoegde waarde leveren aan fitnesscentra die zich willen onderscheiden door kwaliteit en versterking van hun professionaliteit.

15:35 - 15:55 | Meten is weten

Omschrijving:
Met de digitalisering van de samenleving komt een enorme hoeveelheid data beschikbaar, waardoor beslissingsvraagstukken in potentie veel gefundeerder kunnen worden onderbouwd. Het venijn zit in de term "in potentie", omdat de enorme hoeveelheid data ook leidt tot "analysis paralysis": geen beslissingen meer kunnen nemen, omdat door de bomen het bos niet meer wordt gezien. Het is van cruciaal belang om data te transformeren naar informatie, op een dusdanige wijze dat de informatie een juiste representatie van de data is en dat de informatie de manier waarop de mens beslissingen neemt ondersteund.
"Een longdrinkglas Cola bevat ca 1023 atomen. Al zou je van ieder atoom alle data hebben die maar mogelijk is, dan is het nog steeds ondoenlijk om te bepalen dat het hier om een glas Cola gaat.
Vanuit een macro perspectief is het een fluitje van een cent om te bepalen dat het een glas Cola betreft."

Wil je weten wat wij met Big Data voor jouw kunnen betekenen, kom dan naar onze presentatie.

Spreker:
Johan de Rooij

Over de spreker:
Johan by his own admission has never been a great sportsman but to those who know him he is certainly a “great sport”!

When you talk with him you soon start to realize that he is in a very special way a connector par excellence. For instance not many people when giving a masterclass on the Financial aspects of the start-up world talk so much about the importance of working as a team. Not many people connect concepts applied in quantum physics with lessons learned in the Dutch wood working industry and a HTS education in Electronics and Business Administration to develop a financial model which reflects the world today for a high tech sport start-up.

In short Johan brings a lifetime of experiences to bear when helping businesses define and develop realistic plans which will make them successful. His openness to new ideas and good listening skills combined with his engaging character means people talk to Johan with pleasure. However do not assume that this will always result in you receiving back what you want to hear. Johan is a businessman and not afraid to share in a constructive manner news that following his thorough investigation your beloved one in a million idea is maybe not so special! However be sure that a negative advice is sometimes more valuable in the long run than taking the easy route and pouring more money into an idea doomed to fail.

Profitz is Johan’s company which he has developed largely supporting businesses in the sport and vitality sector with notable successful projects in the fast growing fitness industry. In this area Johan connects business with a strong belief in the benefits of the values inherent in sport. If you work hard, treat people in the way you would wish to be treated yourself and have the right team around you will be a success in business and life.

Locatie:
Theater 2
Hal 2